E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?

Hidroterapija otrok 6.maj 2017

Dragi starši in otroci,

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič je edino mladinsko obmorsko zdravilišče v Sloveniji. Zdravniki so si že desetletja enotni: zdravljenje v MZL Debeli rtič združuje pozitivne vplive zdravilnih učinkov morske vode, prijetnega in blažilnega sredozemskega podnebja in strokovne oskrbe.

V zdravilišču smo razvili projekt v sodelovanju z Razvojno ambulanto Zdravstvenega doma Koper. Projekt smo poimenovali Hidroterapija otrok oz. terapija v vodi. Terapija v vodi je odlična vrsta sprostitve, izboljšuje prekrvavitev in zato sprošča zakrčene (spastične) mišice. Pomembno olajša gibljivost sklepov in koristno učinkuje pri vseh gibalnih težavah. V topli vodi je gibanje manj naporno, za gibalno oviranega otroka je odlična vrsta telesne vadbe ter igre. Voda ima dober učinek na: krepitev zdravja, preprečevanje sekundarnih okvar, socializacijo in učenje plavanja.

Cilj projekta je, da skozi skupno druženje in plavanje v vodi pomagamo otrokom pri lajšanju težav povezanih z gibanjem. Namenjen je otrokom z blažjimi do zmernimi težavami.

Brezplačni program predvideva 4 srečanja. Prvo srečanje bo trajalo 2 uri, od 10.00 do 12.00. Enournemu teoretičnemu delu bo sledila še enourna praktična delavnica. Praktične delavnice se nadaljujejo še naslednje tri zaporedne sobote.

S programom pričnemo: 6.maja 2017.

Predvideni termini srečanja: vsako soboto.

S seboj prinesite opremo za kopanje v bazenu.

Prijave sprejema MZL Debeli rtič, ambulanta, od ponedeljka do petka od 7.00–14.00 ure na

tel.: 05 909 7016.

Vljudno vabljeni!

Nazaj